We were delighted when this party loving client approached us to design his exceptionally long rear garden in Romford. Rising to the challenge presented by the shape of the garden and with a bar and a gym building to remain, the brief included providing a space to entertain regularly with some style, and a wish list that included ‘a water feature of some sort’. We thought a 15mtr raised rill, lit below with multi-colour change led lighting would fit the bill perfectly and the wide paved edge provides a large amount of casual seating.

The existing Breeze House led the planting design which featured an eclectic mix of structural, tropical and exotic looking planting, bold shapes, colours and textures, with large glazed pots and furniture perfect for lounging completing the look.

Size: 500 - 1,000m2
Budget: £50K - 100K including terraces, rill water feature, lighting, lawn, Venetian fencing, planting

You May Also Like...